Muziek-, zang- en dansonderwijs

Muziek-, zang- en dansonderwijs

Isai Ma(i)yam betekent ‘Centrum voor muziek’. Met muziek, zang, dans en (illustratieve) kunst helpen wij onze kinderen weer plezier in hun leven te geven en hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten. Creatief bezig zijn helpt de kinderen om zichzelf beter te kunnen uiten en de eensgezindheid te bevorderen. Muziek en dans vormen een fijne manier om positieve energie te krijgen en problemen of nare herinneringen even te vergeten.

Gayatri Art School

Daarom gaan de kinderen elk weekend en in de vakanties naar onze Gayatri Art School in het dorpje Alankuppam, nabij Auroville. Hier geven we ook wekelijks muziek-, zang- en dansles aan zo’n zeventig dorpskinderen uit de omgeving. De kinderen spelen Carnatic (traditionele Indiase muziek) op instrumenten die voor deze stijl worden gebruikt. Veel van onze meiden bekwamen zich in Nautch Barata Natyam, een traditionele dans in India.

Isai Ma(i)yam Muziekband

In mei 2009 is de Isai Ma(i)yam Muziekband opgericht. Alle muzikanten zijn jongeren uit onze community of de omliggende dorpen. Zij kregen van ons financiële steun voor het volgen van een muziek- of dansopleiding. De band treedt regelmatig op tijdens (trouw)feesten en partijen, samen met onze danseresjes. Daarmee verdienen ze nu hun eigen geld. Verder nemen ze vier keer per week deel aan muziekstudie in groepsverband.