Stichting Isai Maiyam voor Kinderen in India Pondicherry

Permanente opvang

Momenteel vangen we permanent veertig kinderen op in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Hindoe -, Moslim – en Christelijke kinderen wonen gemoedelijk samen in twee naast elkaar gelegen huizen in Pondicherry.

Naast onderdak en gezonde voeding krijgen ze goed onderwijs en financiële en emotionele ondersteuning. Onze kinderen gaan overdag naar een overheidsschool in de omgeving. Daar volgen ze een twaalfjarige basisopleiding. Zij worden altijd gebracht en weer gehaald.

Muziek, dans en studie

Onze huizen hebben geschikte oefenruimtes voor muziek, dans en studie. Na schooltijd krijgen de kinderen dagelijks huiswerkbegeleiding, oefening in computervaardigheden en Engelse les. Als ze hun school hebben afgerond helpen wij ze bij het vinden van een vervolgopleiding of werk.

Pondicherry

Onze kinderen verblijven door de week in Pondicherry. Ze wonen daar verspreid over twee naast elkaar gelegen huizen: een voor de jongens en een voor de meisjes. De kinderen delen verschillende slaapruimtes met elkaar en hebben hun eigen kastje en speelgoed. Ze maken gebruik van meerdere douches en toiletten. Het meisjeshuis heeft geschikte oefenruimtes voor muziek, dans en studie. De jongens komen daar elke middag naartoe om samen met een huiswerkbegeleider huiswerk te maken. 

Auroville: Gayatri Art School en Gaya House

In het weekend verblijven de kinderen in ons Gaya House. Een soort ‘buitenhuis’ in het plattelandsdorpje Alankupam, nabij Auroville. Daar kunnen ze naar hartenlust sporten, ravotten en bijkomen van het stadse leven.

Op het terrein van het Gaya House staat ook onze Gayatri Art School. Daar volgen de kinderen muziek-, zang- en danslessen en kunnen zij anderszins creatief bezig zijn.

Gedurende de week ontvangen we in de Art School lokale kinderen die om wat voor reden dan ook niet kunnen meekomen op een reguliere school. Wij willen ook hen de kans geven muziekonderwijs te volgen.

Naast de Art School ligt het Gaya House. Hier wonen jongvolwassenen die ooit door ons zijn opgevangen en nu muziek-, zang- en danslessen geven. Ook de stagiaires uit Nederland verblijven hier, evenals gasten die ons project bezoeken.