Stichting Isai Maiyam voor Kinderen in India Pondicherry

Pondicherry

Onze kinderen verblijven door de week in Pondicherry. Ze wonen daar verspreid over twee naast elkaar gelegen huizen: een voor de jongens en een voor de meisjes. De kinderen delen verschillende slaapruimtes met elkaar en hebben hun eigen kastje en speelgoed. Ze maken gebruik van meerdere douches en toiletten. Het meisjeshuis heeft geschikte oefenruimtes voor muziek, dans en studie. De jongens komen daar elke middag naartoe om samen huiswerk te maken.

Alankupam: Art School en Gaya House

In de weekenden en de vakanties gaan de kinderen naar Alankupam, een plattelandsdorpje nabij Auroville op een half uur rijden van Pondicherry. Hier kunnen ze heerlijk uitwaaien, ravotten, ontspannen, sporten en muziek- dans- en zanglessen krijgen. Daar staat ook de Art School, waar onze kinderen muziek- en dansles volgen. Gedurende de week ontvangen we in de Art School lokale kinderen die om wat voor reden dan ook niet kunnen meekomen op een reguliere school. Wij willen ook hen de kans geven muziekonderwijs te volgen.
Naast de Art School ligt het Gaya House. Hier wonen de jongeren die ooit door ons zijn opgevangen en nu muziek-, zang- en danslessen geven. Ook de stagiaires uit binnen- en buitenland verblijven hier, evenals gasten die ons project bezoeken.