Muziekband uit Alankupam en omgeving - Stichting Isai Ma(i)yam

Isai Ma(i)yam Muziekband maakt furore

 

Onze muziekband is onlangs versterkt met een prachtige zanger en zangeres. De band wordt steeds vaker gevraagd om te spelen op (tempel)festivals en trouwerijen.

 

Muziekband uit Alankupam en omgeving - Stichting Isai Ma(i)yamZo heeft de muziekband op 28 en 29 januari twee geweldige optredens gegeven op een festival in Chitambaram, drie uur rijden vanuit Pondicherry. Gemiddeld geeft de band vier keer per maand een optreden in de regio.

Twintig muzikale talenten

De band bestaat inmiddels uit twintig muzikale talenten uit Alankupam en omgeving, inclusief een aantal dat bij Isai Ma(i)yam heeft gewoond. We beschikken sinds kort ook over een keyboard met een arsenaal aan geluiden dat wordt gebruikt in tamilmuziek. De muziekband verdient per optreden 10.000 roepies. Dat is 150 euro. De muzikanten krijgen allemaal een deel en de rest gebruiken we om de transportkosten en geluidsmensen te kunnen betalen.

Isai Ma(i)yam muziekband; In mei 2009 is de Isai Ma(i)yam muziekband opgericht. Alle muzikanten zijn jongeren uit onze community of de omliggende dorpen. Van ons kregen zij financiële steun voor het volgen van een muziek- of dansopleiding. De band treedt regelmatig op tijdens (trouw)feesten en partijen waarmee ze hun eigen geld verdienen. Verder nemen ze vier keer per week deel aan een muziekstudie in groepsverband en treden ze regelmatig op.