Permanente opvang

Permanente opvang

Momenteel vangen we permanent veertig kinderen op in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Hindoe -, Moslim – en Christelijke kinderen wonen gemoedelijk samen in twee naast elkaar gelegen huizen in Pondicherry: een voor de jongens en een voor de meisjes. De kinderen delen hun slaapruimte.

Naast onderdak en gezonde voeding krijgen ze goed onderwijs en financiële en emotionele ondersteuning. Onze kinderen gaan overdag naar een overheidsschool in de omgeving. Daar volgen ze een twaalfjarige basisopleiding. Zij worden altijd gebracht en weer gehaald.

Onze huizen hebben geschikte oefenruimtes voor muziek, dans en studie. Na schooltijd krijgen de kinderen dagelijks huiswerkbegeleiding, oefening in computervaardigheden en Engelse les. Als ze hun school hebben afgerond helpen wij ze bij het vinden van een vervolgopleiding of werk.

In het weekend verblijven de kinderen in ons Gaya House. Een soort ‘buitenhuis’ in het plattelandsdorpje Alankupam, nabij Auroville. Daar kunnen ze naar hartenlust sporten, ravotten en bijkomen van het stadse leven. Op het terrein van het Gaya House staat ook onze Gayatri Art School. Daar volgen de kinderen muziek-, zang- en danslessen en kunnen zij anderszins creatief bezig zijn.