Muziekles in de Gayatri Art School

Iemand die goed kan dansen en zingen, heeft al gauw een behoorlijke status in India. Afgezien daarvan is de impact van muziek op ons algehele functioneren groot. Muziek bevordert niet alleen het leervermogen, maar helpt ook bij het uiten en verwerken van emoties of trauma’s en bij het verbeteren van het zelfbeeld en zelfvertrouwen.’

Muziekopleiding en creatieve workshops

Bij Isai Ma(i)yam volgen de kinderen vier keer per week muziekles. De kinderen spelen Carnatic: traditioneel Indiase muziek. Tijdens de lessen leren zij zich bekwamen op de instrumenten die voor deze stijl worden gebruikt.

Wij zien muziek, zang en dans als een universele taal waardoor iedereen beter met elkaar kan communiceren en kinderen met verschillende achtergronden dichter bij elkaar komen. Samen muziek maken en dansen bevordert eensgezindheid en is bovendien een fijne manier om (negatieve) energie kwijt te raken. Muziek zorgt voor verlichting in de vaak ellendige situatie waar de kinderen uitkomen.

Alle kinderen krijgen in het weekend muziek of dansles. We hebben heel veel instrumenten (gitaar, fluit, keyboard, viool, tabla, drumpad, drum en mridangan) de kinderen mogen zelf kiezen wat ze het liefst spelen. Hier krijgt Hari les op de drumpad, Mani zit daarnaast op de keyboard te oefenen. Ze krijgen les van Alice, hij heeft zelf ook in het kindertehuis gewoond. Inmiddels studeert hij in Chennai, maar hij komt elk weekend naar de Gayatri Art School om de kinderen muziekles te geven.