Martuvam Healing Forest

Het naaiatelier

In het naaiatelier wordt zoveel mogelijk met lokale mensen gewerkt. Het atelier wordt gerund door Malar. Malar’s echtgenoot Siveraj is vooral bezig met het runnen van de Ayurvedische kliniek www.martuvam.org en het tehuis Isai Ma(i)yam www.kindereninindia.org. Op dit moment werken er 15 vrouwen en 2 mannen in het naaiatelier gedurende 6 dagen per week. De meeste vrouwen komen uit Kotterai en Anai Nagar, dorpen met kastelozen in Zuid-India, in de buurt van Pondicherry.
Bezoek ook eens onze webshop www.Mother-India.nl waar u de producten van het naaiatelier Mother-India kunt bestellen.

Martuvam Healing Forest (herbal gardens)

In de weekenden en de vakanties gaan de kinderen naar Martuvam Healing Forest waar ze kunnen ontspannen en muziek- dans- en zanglessen krijgen. Martuvam Healing Forest heeft twee herbal gardens waar honderden verschillende ayurvedische bomen, planten en struiken groeien. Deze staan volgens de traditionele Indiase medicijnenleer Siddha bekend om hun genezende werking.

Gayatri Art School

Naast het Martuvan Healing Forest staat de Gayatri Art School. Gayatri is de naam van de vrouw van Brahma, de hoogste God uit de triniteit Brahma,Vishnu en Shiva. Zij is alomvattend en zorgt ervoor dat de dingen gaan zoals ze gaan, als de intentie ervan maar zuiver is. In de Art school willen we kinderen die niet mee kunnen komen op de scholen in India een kans geven voor een ander soort onderwijs en we willen jongeren opleiden tot het leren van een vak.

Siddha Kliniek

De ayurvedische kliniek Siddha staat in Trichitambalam, tussen Pondicherry en Auroville. De kruiden uit de herbal gardens worden hier gebruikt voor de ayurvedische behandeling van de lokale bevolking, kinderen, maar ook voor toeristen. De behandelingen worden gegeven door ayurvedische artsen en mensen die daarvoor een opleiding hebben gedaan. Enkele van onze jongeren die een opleiding hebben gedaan in de medische gezondheidszorg kunnen hier ook een baan krijgen.

Met de Siddhakliniek willen we de lokale bevolking weer terug willen brengen naar hun oude natuurlijke manier van genezen. De bevolking maakt op deze manier weer gebruik van hun eigen cultuur. Ayurveda is zeer bekend in India. De Ayurvedische gezondheidsprogramma’s zijn in de eerste plaats gericht op het behoud van een goede gezondheid. Ze bevatten naast een uitgebreide omschrijving van de principes voor een gezond en gelukkig leven, talloze praktische toepassingen om opnieuw heelheid te vestigen in geest, lichaam, gedrag en omgeving.

Voor de lokale bevolking is het mogelijk om een gratis behandeling of een behandeling tegen een lage prijs te krijgen in de kliniek. Toeristen of welgestelde mensen uit India die een behandeling willen moeten echter wel betalen om het voor de lokale bevolking mogelijk te maken. Niet alleen is de kliniek voor behandelingen, consulten en massages toegankelijk maar ook voor informatieavonden over gezondheid en ayurveda.

Ayurveda is de traditionele, natuurlijke geneeskunde van India, die al langer dan 5000 jaar wordt beoefend. Ayurveda betekent letterlijk: “Leer van het leven”. (ayur = leven)
Ze omvat de gebieden van biologie, botanie, herbologie, anatomie, voedselleer, hygiëne, medicijnen en chirurgie.

Lees meer over The Martuvam Healing Forest; www.martuvam.org …