Ook het dak van het Art House wordt onder handen genomen. Een aantal jongeren helpt mee.

Het Gaya House is af

In 2010 begonnen we met de bouw van het Gaya House met financiële hulp van onze oprichter Ivar Jenten. Op enkele sanitaire aanpassingen na, is alles aan het huis af.

Sinds afgelopen zomer verblijven onze kinderen elk weekend in het Gaya House. Dit woongebouw staat tegenover het Gayatri Art House waar de kinderen dans- en muziekles krijgen. Het Gaya House heeft twaalf kamers. Onze kinderen slapen het liefst met velen gezellig bij elkaar op één kamer, dus we kunnen genoeg zielen herbergen.

Speelkamer

Ook hebben we een speelkamer ingericht. Voor de ontwikkeling van de kinderen is het goed om een aparte kamer te hebben met spelletjes, speelgoed en tekenspullen. Met schoolbordverf hebben we een muur tot schoolbord gemaakt. De kinderen hebben hier zichtbaar plezier van. Ook gaan we samen met de kinderen een muurschildering maken met een typisch Indiaas motief. Aan een van de andere muren hebben we een grote spiegel gehangen zodat de kinderen hun danspasjes kunnen oefenen. In India is het niet gebruikelijk om een speelkamer te hebben omdat er erg veel nadruk ligt op studeren en niet op spelen. Maar wij zien dat de kinderen het erg waarderen. Ook kinderen uit de omliggende arme dorpen (die ook bij ons muzieklessen volgen) komen hiernaartoe om te spelen.

Het team in India plant een boom in de tuin. Op de achtergrond het Gaya House.Fris kleurtje

Tegelijk met de afronding van het Gaya House, nemen we het Art House onder handen. Op bepaalde plekken wordt het dak opnieuw gedekt en een aantal muren krijgt een fris kleurtje.

Het Gaya House, onze boom doet het goed - Kinderen in IndiaNieuw groen

Daarnaast hebben we jonge bomen en struiken gepland op het omliggende terrein voor beschutting tegen de zon en om de tuin gezellig te maken.

Bij al deze kluswerkzaamheden kregen we hulp van een aantal Nederlandse studenten die gedurende het eerste semester van hun studiejaar stage liepen bij Isai Ma(i)yam. Zij hebben ook geholpen bij de dagelijkse verzorging van de kinderen en het geven van art therapy.