Bestuur

Bestuur Stichting Isai Ma(i)yam Nederland

Willem Jan van Andel - Bestuur Isai Maiyam - Vincent Boon Fotografie

Willem Jan van Andel

 
Sinds 2006 ben ik als voorzitter bij het project betrokken vanuit het ideaal iets bij te dragen aan een betere wereld.
 
Met name voor kinderen die zonder die bijdrage niet of nauwelijks in staat zijn om zich te onttrekken aan de armoede en de uitzichtloosheid waarin zij de eerste jaren van hun leven zijn opgegroeid.
 
Sindsdien bezoek ik India twee keer per jaar en heb ik mijn hart verpand aan het project en onze kinderen.
 
Het is zo mooi om te zien en te ervaren hoezeer we de leefomstandigheden en de toekomstmogelijkheden van de kinderen kunnen verbeteren met relatief beperkte middelen.

Willem Jan van AndelAdvocaat en partner bij Wijn en Stael Advocaten, vader van drie kinderenUtrecht

Brigitte Vink - Bestuur Isai Maiyam

Brigitte Vink

“Vanaf 2004 kwam ik ieder jaar voor drie maanden naar India om als vrijwilliger te werken voor Isai Ma(i)yam. In die tijd had ik Ivar Jenten de oprichter van de stichting leren kennen in Nederland. Ivar had al heel wat projecten opgericht rondom Auroville zoals avondscholen waar yoga, huiswerk en muziek en danslessen werden gegeven, de Isai Ambalam school een dagschool die later door Auroville is overgenomen, een breiwerkplaats voor 500 vrouwen om hun eigen inkomen te verdienen maar ook zette hij workshops op voor praktisch onderwijs voor het maken van tassen bijvoorbeeld. Hij heeft in verschillende dorpen speeltuinen opgezet en fietsprojecten.

In 2003 ontstond het idee van Isai Ma(i)yam. Voor heel wat jaren doneerde hij al zijn geld aan deze stichting. Toen de Isai Ma(i)yam groter werd kwam Willem-Jan als voorzitter erbij die naast bestuurslid ook donateur werd.

In 2009 startte ik met onze muziekband. We worden veel gevraagd om op te treden tijdens (trouw)feesten en tempelfestivals. Ik besloot te blijven.
Inmiddels is mijn rol uitgegroeid tot die van projectleidster. Ik zie toe op alle projecten van Isai Ma(i)yam, wat ik zeer boeiend en leerzaam vind.

Het werk spreekt me ontzettend aan omdat een kleine stichting als die van ons echt het verschil kan maken”

Brigitte VinkProjectleider SecretarisIsai Ma(i)yamIndia

Mirjam van der Kaay

Mirjam van der Kaay

 
Ik was al een tijd op zoek naar een manier om iets bij te dragen aan de maatschappij, om anderen te helpen die het hard nodig hebben en ben eind 2014 in aanraking gekomen met Stichting Isai Ma(i)yam. Ik ben vrijwel direct naar India vertrokken om de projecten en de kinderen te bezoeken. Het is echt ongelooflijk mooi en bijzonder om te zien wat daar is neergezet, een enorme prestatie!
 
Maar ik heb ook kunnen zien dat er nog veel meer gedaan kan worden om de situatie van de kinderen te verbeteren en ben met heel veel positieve energie teruggekomen om daarmee aan de slag te gaan.
 
Ik wil graag bijdragen om ervoor te zorgen dat de stichting een stabiele toekomst heeft, zodat er nog meer kinderen geholpen kunnen worden.

Mirjam van der KaayAmsterdam

Marjon Lok

Marjon Lok

 
Sinds november 2014, bestuurslid van de Stichting. De focus op muziek en dans bij Isai Ma(i)yam spreekt mij erg aan. Het is een positieve manier om met de moeilijke situaties om te gaan waarmee de kinderen bij Isai Ma(i)yam dagelijks zijn geconfronteerd. Deze positieve aanpak heeft zijn weerklank door het hele project.
 
Dat sprak mij aan toen Willem Jan eerst vertelde over Isai Ma(i)yam en dat werd bevestigd tijdens mijn verblijf in het opvanghuis van de kinderen en het bezoek aan de dagopvang voor gehandicapte kinderen.
 
Niet het verbloemen van de feiten, want feit blijft dat de meeste kinderen veel hebben meegemaakt en ook de weg naar de toekomst niet geplaveid is. Maar wel verder gaan dan alleen het bieden van een veilig huis met goed eten. Een meer omvattend plaatje dus.
 
Isai Ma(i)yam kijkt verder dan alleen de directe nood. Er is nog veel te doen en voor ons ligt de uitdaging om dat mogelijk te maken.

Marjon LokAdvocaat procesrecht, herstructureringen en insolventieDVDW AdvocatenDen Haag

 

Managing trustees Isai Ma(i)yam Trust India

Mr. M. Ganesan – managing trustee Isai Ma(i)yam India

Mr. M. Ganesan

 
Ivar Jenten, the founder of the Isai Ma(i)yam trust, came across my life in 1980. Mister Ivar attracted in many ways because he was helping the needy people by giving them good education and music lessons along with providing hygienic snacks. As well as employment, especially to the poor people. He also made them aware of the dangers of alcoholism.
 
All his activities encouraged me to work for the poor and needy people.
 
So since I started my own workshop in 1991 in manifacturing artistic leather work, I was able to settle down with my wife and two daughters and have a good life. That’s why I can give my free time to the Isai Ma(i)yam Trust.
 
I am happy to work for this good cause. My attitude is nothing is impossible, everything is possible.

Mr. M. Ganesan – managing trustee Isai Ma(i)yam IndiaDirecteur/eigenaar lederhandel, vader van twee dochtersLederhandelIndia

Saga Devan – managing trustee Isai Ma(i)yam India

Saga Devan

 
I am the manager of our Gyatri Art School and I teach guitar.
 
As a teenager I came to the Isai Ma(i)yam Trust in 2004. Soon I started helping out with the younger children. Within a few months I  found myself playing music with Brigitte and Ivar. To make music with them made me so happy, so I started to teach music to the children in the Art School.
 
Later I founded our Isai Ma(i)yam Music Band. We play traditional Indian music and Bollywood songs, as well as popular western music. As I wanted to do more for our project, I recently became a trustee.
With this responsibility, I am sure I can support the children and other people who need help.
 
I am happy with our team and will give all the energy I have to our wonderful project to make it a success.

 

Saga DevanManager Gyatri Art School en muziekleraarGyatri Art SchoolIndia